Rigidní vinylové podlahy

21 Produktů

Dle relevance
Filtr
    Z aktuálního letáku
    Rigid Vinylová podlaha

    Rigid Vinylová podlaha

    1220 × 229 × 4 mm; dub Thassos
    459,- /m2
    1 025,87 / Karton
    |
    1 Karton: 2.235 m2
    Dostupné online
    V odborných centrech nedostupné

    Rigidní vinylové podlahy patří mezi další z generací klasických vinylových podlah. Označení „rigidní“ vychází z anglického slova „rigid“, v překladu pevný či neohebný. Přední vlastností rigidních vinylových podlah je tak značná pevnost materiálu. K té se přidává také odolnost vůči oděru a mechanickým poškozením vznikajícím vlivem používání či běžné údržby v průběhu let.

     

    Podobně jako SPC tvrzené vinylové podlahy i rigidní podlahy sestávají z několika vrstev. Jádro tvoří kamenná či minerální vrstva, která stojí za zmiňovanou pevností rigidní podlahové krytiny. Další v pořadí je vrstva s konkrétním dekorem. Vybírat lze z celé škály druhů a barev dřeva.

     

    Finální povrchová úprava má podobu ochranného neviditelného filmu, který obvykle funguje i jako protiskluzová vrstva. Rigidní vinylové podlahy navíc disponují také odolností vůči vlhkosti a změnám teplot. Jsou tak vhodné i do koupelny nebo pro podlahové vytápění.

     

    Kamenné jádro dodává podlaze vedle pevnosti také tvarovou stálost, která usnadňuje pokládku. Ta probíhá prakticky stejně jako montáž běžné plovoucí podlahy. Rigidní vinylová podlaha je nejčastěji opatřena zacvakávacím „click“ systémem. Případně je možné také její lepení přímo k podkladu, například na dlažbu. Rigidní vinylové podlahy jsou určeny převážně do interiéru.

    Výhody rigidních vinylových podlah

    • Dlouhá životnost – díky použitým materiálům a pevnosti jádra jsou rigidní podlahy vhodné i pro prostory s každodenním vysokým vytížením. Dobře odolávají poškrábání i větším poškozením.
    • Izolační schopnosti – kamenné jádro disponuje dobrými izolačními schopnostmi, a to i bez použití kročejové izolace či jiných izolačních podložek.
    • Snadná údržba – hladký povrch a nulová poréznost materiálu zabraňuje usazování nečistot a umožňuje snadné čištění.