Krbová kamna

49 Produktů

Dle relevance
Filtr
    Krbová kamna PRIMO
    G9_A

    Krbová kamna PRIMO

    7 kW; vytápěcí schopnost: 175 m³; litinová
    11 990,-
    Nedostupné online
    V odborných centrech nedostupné
    Kamna EWA LUX

    Kamna EWA LUX

    5,4 kW; vytápěcí schopnost: 120 m³; litinová
    6 890,-
    Dostupné online
    V odborných centrech nedostupné
    Krbová kamna HYDRO ECO

    Krbová kamna HYDRO ECO

    13,16 kW; ocelová
    19 990,-
    Nedostupné online
    V odborných centrech nedostupné

    Krbová kamna představují jeden ze způsobů nezávislého vytápění bytu, domu či chalupy. V závislosti na typu materiálu s nímž topíme, se může jednat také o finančně výhodnější metodu topení. Vybrat vhodná krbová kamna však není samo sebou. Je dobré brát v úvahu několik parametrů.

     

    Zvažte především velikost prostoru, který se chystáte krbovými kamny vytápět. Tomu by měl odpovídat přiměřený tepelný výkon kamen. Dále je dobré brát v úvahu, jakým materiálem se bude topit. Nejčastěji se setkáte s krbovými kamny na tvrdé dřevo, dřevěné brikety nebo pelety, které mají vysokou výhřevnost. V neposlední řadě nezapomeňte na další příslušenství, jako jsou kouřovody či izolační sklo pod kamna.

     

    Jaký zvolit materiál krbových kamen?

    Po zvážení všech předchozích parametrů je na řadě výběr materiálu krbových kamen. Ten se plně odvíjí od vašich preferencí a požadavků. Zvolit můžete praktičtější i estetické varianty kamen. Vybírat tak lze z řady designů a barevných provedení, stejně jako různých rozměrů. Do moderních interiérů se budou hodit moderní krbová kamna, na chalupě se naopak budou vyjímat oblíbená kachlová kamna.

    S výběrem krbových kamen vám pomůže náš článek Typy krbových kamen.

     

    V naší nabídce naleznete:

    • Plechová krbová kamna – hodí se k občasnému i pravidelnému užívání. Výhodou je rychlé nahřátí a příznivá pořizovací cena.
    • Kachlová krbová kamna – jsou vhodná k pravidelnému používání. Keramika dodává punc luxusu a zároveň udržuje teplo déle.
    • Litinová krbová kamna – udržují teplo i dlouho po vyhoření topného materiálu. Hodí se k pravidelnému i občasnému užívání.

     

    K vybraným kamnům pak budete potřebovat další vybavení, jako jsou krbové nářadí, koše na dřevo a podpalovače.

    V neposlední řadě využijete i pomůcky na čištění kamen, které vám významně usnadní práci. Jak přecházet znečištění kamen si můžete přečíst v článku Jak vyčistit kamna.